Badkamerstuc - Struikman.nl

 • Struikman is uw specialist wanneer het om pleisterwerk gaat.
 • Een badkamer stucen is niet het eerste waar men aan zal denken, terwijl stucwerk in een badkamer toch een strakke maar ook traditionele uitstraling geeft.
 • Wanneer u eens iets anders wilt dan tegels is stucwerk in de badkamer een goed en mooi alternatief.
 • Stucwerk in de badkamer

  Raapwerk StukadoorsStucwerk in de badkamer hoeft niet alleen op de muren en plafond te worden aangebracht. Met de juiste materialen en technieken is het heel veelzijdig toe te passen. Zo kunnen bijvoorbeeld ook ligbaden en wastafels door middel van stucwerk in de badkamer verwerkt worden. Hoewel men bij tegels vaak denkt aan een geheel witte badkamer of combinatie met bijvoorbeeld zwart of grijs, wordt bij een badkamer stucen vaak gekozen voor meer natuurlijke kleuren. Dat voor bescherming tegen het vocht geen tegels meer nodig zijn heeft stucwerk in de badkamer onder andere te danken aan de producten met waterdichte eigenschappen die gebruikt worden. Daarnaast speelt uiteraard ook de techniek die bij een badkamer stucen toegepast wordt een grote rol bij de bescherming tegen vocht in een ‘natte ruimte’. Struikman levert de beste kwaliteit door gebruik van de nieuwste technieken qua afwerking en goede stucmaterialen die waterdicht en schimmelwerend zijn.

  Badkamer laten stucen met gips

  De vraag of je met een gips gebonden mortel ook de badkamerwanden kan stucen is heel simpel. Een gips wordt weer zacht wanneer het langdurig onderwater staat. Zolang het niet constant nat wordt kan het prima. Daarnaast dien je de badkamer ook goed te ventileren. Nu dient elke badkamer goed geventileerd te worden dus in dat opzicht heel normaal. De douche zou ik toch echt betegelen. Een gips gebonden stucmortel is niet geschikt om de douche mee te stucen. Overige ruimtes die dus niet echt nat worden kun je gewoon stucen met een gips mortel waarna je deze voorziet van de juiste wandverf zoals latex.

  Badkamer laten stucen met cement

  Het stucen met een cementgebonden mortel kan eigenlijk altijd. Cementgebonden mortels harden uit door middel van water, zelfs volledig onderwater. Dat je kan stucen met een cementgebonden uitvlakmortel in een badkamer is dus heel makkelijk te beantwoorden. Tegenwoordig wordt dit type stucwerk zelfs volledig als afwerking gebruikt. In vaktermen wordt het ook wel een raaplaag genoemd. Dit is de laag om wanden goed mee uit te vlakken. Vroeger werd dit veel gebruikt voor het afwerken van gemetselde kalkzandsteen muren. Tegenwoordig worden nieuwbouwhuizen bijna niet meer met dit type metselsteen uitgevoerd en worden wanden meestal met een gipsmortel behang klaar opgeleverd.