Raapwerk

 • Raapwerk is het recht en vlak maken van ruwe wanden en plafonds met gips of kalkspecie.
 • Heb je thuis raapwerkzaamheden te verrichten en wil je weten wat het kost.
 • Stuur ons da je foto's door per mail en wij maken geheel kostenloos en vrijblijvend een prijsopgave voor het verrichten raapwerk.
 • Stukadoor - Raapwerk

  En is geschikt voor ruwe ondergronden, zoals gemetselde wanden. Met raapwerk kunt u scheve wanden recht en glad laten maken. De stukadoor verdeelt de dikte van de gipslaag dan zo dat het eindresultaat van het stucwerk weer waterpas is. Het kan op ronde ondergronden worden aangebracht. U kunt dan denken aan een open haard of de draaiing in een trap.

  Stukadoors

  Raapwerk StukadoorsHet levert een gladde ondergrond voor vrijwel alles: sierpleister (spachtelputz), verf, sausen, behangen, etc. De mate van gladheid is naar keuze. Ook een zeer gladde afwerking is mogelijk. Een belangrijke eigenschap van gips is dat het vochtregulerend werkt: het is in staat om vocht op te nemen en het opgenomen vocht weer af te staan. Het is mede vanwege zijn dikte ideaal voor de afwerking van vochtige ruimtes zoals badkamers en kelders. Daarnaast werkt gips brandvertragend. Doordat het naadloos kan worden aangebracht, zijn er ook geen kieren waar vuur doorheen kan komen. Wij voeren regelmatig deze werkzaamheden uit, wanneer er tegen stenen muren gestuct moet worden. Heb je thuis raapwerkzaamheden te verrichten en wil je weten wat het kost. Stuur ons dan je foto’s door per mail en wij maken geheel kosteloos en vrijblijvend een prijsopgave voor het te verrichten raapwerk.

  Verschil pleisterwerk en raapwerk

  Raapwerk wordt gebruik voor ruwe en scheve ondergronden. De stukadoor brengt een (relatief dikke) laag pleister aan om deze ondergrond egaal te maken. Is de ondergrond niet zo ruw of scheef, maar kan deze wel een kleine pleisterlaag gebruiken? Dan wordt er gebruik gemaakt van pleisterwerk.