Schuurwerk - Struikman.nl

 • Het behoort tot de traditionele vakwerk van de stukadoor.
 • Schuurwerk is een pleisterwerk dat in ieder interieur toegepast kan worden. Het voordeel van fijn schuurwerk is dat het egaal wit opdroogt en er dus niet meer over heen gesaust hoeft te worden.
 • Dit is een enorme kostenbesparing. Schuurwerk is een pisachtige afwerking van drie tot acht mm dik die u op wanden of plafonds kunt aanbrengen.
 • Schuurwerk | Struikman in Den Haag.

  Stuckwerken Struikman Den Haag. Het behoort tot het traditionele vakwerk van de stukadoor. En heeft een prachtige zanderige oppervlakte met een draaiende schaduwwerking op uw plafond. Als het droogt wordt het egaal wit en hoeft niet meer gesausd te worden. Het kan aangebracht worden met een dikte variërend van 5 tot 10 mm en moet in 1 keer aangebracht en afgewerkt worden door de stukadoor om een mooi egaal schaduweffect te creëren. Het is niet stootvast en daarom minder geschikt voor wanden. Het aanbrengen van schuurwerk vereist zeer veel ervaring en dient snel te gebeuren.

  Kenmerken schuurplafond

  1. Warmte-isolerend en brandvertragend
  2. Geschikt voor natte ruimten.
  3. Egale droging (overschilderen niet nodig)
  4. Rustieke, sfeervolle uitstraling.

  Aandachtpunten:

  Het wordt voornamelijk gebruikt voor plafonds omdat het niet stootvast is. En kan eventueel gerepareerd worden maar reparaties blijven altijd zichtbaar. Daarom adviseren wij het ook om dit alleen voor plafonds te gebruiken. Een voordeel is dat het de eigenschap heeft om vocht op te nemen en ook weer af te geven. Hierdoor kan schuurwerk ook worden toegepast in vochtige ruimtes zoals een badkamer, schuur of eventueel keuken. Schuurwerk levert een sfeervol eindresultaat waar u jaren plezier van kunt hebben.