Spackspuitwerk

Als u goedkoop stucwerk wilt maar toch een fraaie afwerking

Dan is de keuze van spackspuiten de ideale oplossing.

Kwaliteit is ons visitekaartje.

Spackspuiten

Struikman Tegelwerken in Den haag.Als u goedkoop stucwerk wilt maar toch een fraaie afwerking op uw muren of plafond van uw bestaande of nieuwbouwwoning dan is de keuze van spackspuiten de ideale oplossing. We zullen u op deze pagina alles vertellen over spackspuitwerk met een fijne of grove korrel en de prijs per m2 die berekend wordt in een nieuwbouw of bestaande woning.

Muren en plafonds laten spackspuiten

Spackspuitwerk/Spackspuiten.Als u voor een goedkope soort stucwerk kiest is het laten spack spuiten van uw huis het geen wat u zoekt. Veel ondergronden zijn direct klaar voor een mooie laag spackspuitwerk. Een spacklaag is een vrij dunne laag die met een spackspuitmachine word aangebracht. Door de compressor die er voor zorgt dat de spack goed verdeeld wordt op de muren en de plafonds krijgt u een prachtige structuur zowel grof als fijn.

De eerste laag spack is de laag waar alle kleine oneffenheden worden weggewerkt. Ook wel de meslaag genoemd. De 2 de laag is de afwerklaag die aangebracht word nadat de eerste laag is ingetrokken en gedeeltelijk gedroogd is. Deze laag bepaald de structuur. Mocht het zo wezen dat de muur of het plafond niet vlak genoeg is of flink is beschadigt dan zal de stucadoor eerst alles opnieuw moeten egaliseren voordat er met het spackspuitwerk begonnen kan worden. Ook nicotineaanslag, roet of andere vlekken zullen eerst voorbehandeld moeten worden.

Voor en nadelen spackspuitwerk

Zoals u nu al weet liggen de kosten van spackspuiten per m2 een stuk lager dan de prijs per m2 van normaal stukadoorswerk. Dit geeft uiteraard een groot voordeel op uw budget. Maar wat zijn de nadelen van spack op uw muren of plafonds? De grootste nadelen zullen wij voor u op een rijtje zetten:

  1. Materiaal blijft stof aanhangen.
  2. Materiaal beschadigt snel (zachter dan stucwerk).
  3. Herstellen of repareren van scheuren is lastig.
  4. Overschilderen kost veel latexverf niet als u Sigma Spackverf Semi-Matt gebruikt.