Stucwerken - Struikman

Struikman tegelwerken beschikt over tegelzetters/stukadoors met een goede opleiding en veel praktische ervaring.

Hierdoor leveren wij hoogwaardige tegel-, stuc werkzaamheden.

Glad stucwerk

Struikman tegelwerken beschikt over tegelzetters/stukadoors met een goede opleiding en veel praktische ervaring. Hierdoor leveren wij hoogwaardige tegel/stuc werkzaamheden.

Spackspuitwerk

Spackspuitwerk ook wel spuitpleister genoemd word aangebracht door een spackspuitmachine dit gaat in combinatie met een compressor, slangen en een spackspuitpistool. Men brengt het spackspuitwerk in twee lagen aan, de eerste laag wordt opgespoten en afgemest, dit is het egaliseren/glad maken en wegwerken van oneffenheden. Vervolgens wordt de tweede laag aangebracht, de zogenaamde afkorrellaag.

Stucco Mat 

Stucco Mat effect geeft een zachte, sfeervolle uitstraling aan een ruimte met de waardigheid van fluweel en damast. Zowel in een representatieve zakelijke omgeving als in een privé woning brengt deze wandafwerking rust, sereniteit en geborgenheid. Een afwerking in lichte tinten geeft een subtiel dessin.

Spachtelputz

Met sierpleisters worden wanden, plafonds en gevels op een efficiënte, manier van een fraaie decoratieve structuur voorzien. Onze sierpleisters onderscheiden zich door hun karakteristieke uiterlijk. Bovendien zijn ze hard, stootvast, kleurecht en duurzaam. Ze hebben weinig onderhoud nodig. Brander sierpleisters zijn bijzonder geschikt voor het versterken van relatief kwetsbare ondergronden of wanden met een hoge belasting graad.

Schuurwerk

 

Schuurwerk heeft een licht korrelige structuur en wordt afgewerkt door slagen, ook wel in vaktermen ‘vlammen’ genoemd. Het kan uitgevoerd worden in grof en fijn schuurwerk. Schuurwerk behoort tot het traditionele vakwerk van de stukadoor en is in bijna elk interieur toepasbaar.

Buiten stucwerk

Gevels voorzien van een gepleisterde eindafwerking op minerale ondergronden of isolatieplaten, vraagt om gedegen vakkennis. Een duurzame eindafwerking vraagt om goede detaillering en er moet gedurende alles fases rekening worden gehouden met ons Nederlandse klimaat.

Raapwerk

Raapwerk is het vlak en glad maken van ruwe wanden en plafonds met een dikke laag gips. Deze laag dient minimaal één centimeter dik te zijn. Bij het aanbrengen van dunnere lagen wordt gesproken van pleisterwerk. De dikte wordt bepaald door enerzijds uw wens en anderzijds door de status van wand of plafond. Met raapwerk kun je ruwe wanden en plafonds weer recht maken door bepaalde delen dikker te "rapen". Raapwerk kan ook worden toegepast op rondingen zoals bij openhaarden en trappen. Raapwerk levert een gladde ondergrond voor diverse soorten wandafwerking. Voorbeelden hiervan zijn sierpleisters (Spachtelputz), verven, sauzen, behangen, etc. Het resultaat is altijd dat uw wanden en plafonds vlak, waterpas en haaks zijn! De mate van gladheid is naar keuze. Ook een zeer gladde afwerking is mogelijk.